Зустріч Байдена із Зеленським у Вашингтоні перенесена на 31 серпня

11:07, 19.08.2021
Зустріч Байдена із Зеленським у Вашингтоні перенесена на 31 серпня

Баден чекає на Зеленського тепер вже 31 серпня. (Фото Білого дому)

Президенти США і України – Джозеф Байден і Володимир Зеленський зустрінуться у Вашингтоні 31 серпня, а не 30 серпня, як планувалося раніше.

 

Хто саме ініціював ці зміни у графіку робочого візиту Зеленського до США не повідомляється, утім, швидше за все, ініціатива належить Білому дому, як приймаючій стороні.

 

Як повідомляє Україна молода, про перенесення зустрічі глав держав поінформував міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу в четвер.

 

За його слвоами, події в Афганістані не змінили плану підготовки візиту президента України Володимира Зеленського до США, однак програма його візиту розширюється, тож нібито саме через це зустріч і перенесено.

 

«У зв’язку з розширенням елементів програми візиту зустріч глав держав України та США, президентів Байдена і Зеленського відбудеться 31 серпня. Ми домовилися зі Сполученими Штатами про перенесення цієї дати на 1 день», - зазначив пан Кулеба.

 

Міністр акцентував, що розширення формату зустрічі тепер передбачатиме не лише зустріч делегацій, але й зустріч Байдена і Зеленського у форматі віч-на-віч.

 

При цьому, порядок денний візиту передбачатиме низку заходів у Вашингтоні та штаті Каліфорнія.

 

Кулеба також наголосив, що це є однією з домовленостей, досягнутих під час його з керівником Офісу президента Єрмаком візиту до США.

 

Як повідомляла «УМ», президент Зеленський наприкінці серпня відвідає США на запрошення президента Байдена.

 

Білий дім раніше запросив Зеленського до США саме наприкінці серпня, а не на початку місяця, як того прагнула Банкова.