На Одещині у контейнерах з еквадорськими бананами виявили кокаїн

13:27, 16.08.2021
На Одещині у контейнерах з еквадорськими бананами виявили кокаїн

Кокаїн у контейнері з бананами / Фото: ДПСУ (Фото: ДПСУ)

Українські прикордонники виявили близько 60 кг кокаїну в контейнері з еквадорськими бананами.

 

Як інформує УМ, про це 16 серпня повідомили на сайті ДПСУ.

 

У Державній прикордонній службі повідомили, що наркотики прибули в Україну контейнеровозом через порт «Південний», що в Одеській області.

 

Міжвідомча група здійснила поглиблену перевірку контейнера, у конструкції якого було заховано 50 брикетів загальною вагою майже 60 кг. Експрес-аналіз підтвердив, що запресований в брикети порошок – це кокаїн.

 

У ДПСУ нагадали, що виявлення наркотичних речовин стало продовженням затримання минулого тижня в Одесі трьох членів міжнародного злочинного угруповання (громадян України, Румунії, Албанії). Тоді у затриманих теж вилучили 50 брикетів кокаїну, загальна вага наркотиків склала 60 кілограмів 240 грамів (брутто).

 

За інформацією слідства, міжнародне злочинне угруповання мало намір переправити кокаїн контрабандою у країни Європейського Союзу.

 

У СБУ у свою чергу додали, що за оперативними даними, до чергової «поставки» причетні учасники однієї з найпотужніших у світі злочинних організацій. У спецслужбі також повідомили, що приблизна ціна товару 10 млн дол. за цінами чорного ринку.