У Молдові посилили карантин через спалах коронавірусу

14:22, 14.08.2021
У Молдові посилили карантин через спалах коронавірусу

Президентка Молдови Майя Санду минулого місяця публічно вакцинувалася. Втім, це не допомогло запобігти стрімкому поширенню коронавірусу. (Фото з ФБ-сторінки президентки Молдови)

Уряд Молдови посилив карантинні обмеження і оголосив "помаранчевий" рівень небезпеки у зв’язку зі зростанням кількості заражень коронавірусом в країні.

 

Як передає Україна молода з посиланням на молдовські ЗМІ, відповідне рішення затвердила Національна надзвичайна комісія з громадського здоров’я.

 

Зазначається, що святкування в кафе і ресторанах будуть дозволені за умови заповнення зали не більш ніж на 50% місткості, а у великих закладах загальна кількість гостей не може перевищувати 250 осіб.

 

При цьому, за умови 50% заповнення зали повинні працювати також кінотеатри, театри і музеї.

 

Також зберігається вимога маскового режиму у закритих публічних приміщеннях, транспорті, а також надворі у місцях значного скупчення людей. 

 

Від тих, хто прибуває з-за кордону, вимагають надати довідку про щеплення, або негативний результат ПЛР або антиген тесту, або довідку про перенесену хворобу.

 

За відсутності одного з цих документів вимагається 14-денна самоізоляція, яку можна завершити достроково, здавши тест.

 

Ці вимоги не поширюються на дітей до 12 років, молодих людей до 18 років, які їдуть на екзамени або навчання, та деяких інших категорій.

 

Зростання щоденного приросту заражень у Молдові, після показників менше 100 з кінця травня, почалось у середині липня. Останні два дні показники наблизились до 300. На піку попередньої хвилі в країні реєстрували понад 2000 хворих щоденно.

 

Як повідомляла «УМ», в Україні планують вакцинувати кожного другого до кінця року.