У Львові зупинилися трамваї: роботу електротранспорту відновлять до обіду

11:31, 10.08.2021
У Львові зупинилися трамваї: роботу електротранспорту відновлять до обіду

Трамваї Львова зупинилися через аварію. (Фото Львівської міськради)

Більшість трамвайних маршрутів не працюють через аварію у Львові у вівторок від самого ранку. Через це багато людей запізнилися на роботу.

 

«Львівелектротранс» планує до обіду відновити роботу електротранспорту.

 

Як повідомляє Україна молода, про аварію інформує Львівська міська рада.

 

«Виникла аварійна ситуація на "Львівелектротранс" - на третій тяговій підстанції депо на вулиці Городоцькій вибило основний і резервний високовольтний кабель. Працівники підприємства вже шукають пошкодження. Відповідно, випуску трамваїв не буде, тільки частково тягачем перетягують до костелу, також трамвай №2 витягнуть на маршрут. Проблема на 2-х тролейбусних маршрутах - 32 і 22 не будуть курсувати, всі інші - на маршрутах», - йдеться у повідомленні.

 

Згодом стало відомо, що ремонтні бригади ЛКП «Львівелектротранс» виявили пошкодження кабельних ліній в депо на вул. Городоцькій та працюють над їх ліквідацією. Підприємство робить все можливе, аби до обіду відновити роботу електротранспорту.

 

«З ладу вийшли дві кабельні лінії: одна вчора, інша – сьогодні вночі о 4.25. Знеструмлено тягову підстанцію №3 і №7, які живлять трамвайне депо по вулиці Городоцькій та тролейбусні маршрути №22 і №32. Зараз працює електролабораторія, знайдемо пошкодження. Ремонтні бригади розкопують це місце, щоб якнайшвидше все відремонтувати. Маємо надію, що до обіду відновимо хоча б одну кабельну лінію», – розповів Володимир Ковалів, в. о. директора ЛКП «Львівелектротранс».

 

«Люди працюють вручну, тому ліквідація потребує більше часу. Працюємо вручну, не залучаючи техніку, бо це кабелі, важливо їх не пошкодити. Тому ймовірно ліквідація аварії триватиме до обіду», – повідомила Ірина Маруняк, заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства.

 

У мешканців Львова просять вибачення за тимчасові незручності.