Зеленський вважає безпідставними закиди Лукашенка щодо «тренування бойовиків»

21:35, 09.08.2021
Зеленський вважає безпідставними закиди Лукашенка щодо «тренування бойовиків»

Зеленський наголошує на тому, що Україна бореться з бойовиками, а не тренує їх. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський вважає безпідставними і необгрунтованими звинувачення з боку Олександра Лукашенка щодо підготовки на території України бойовиків, яких потім нібито направляють у Білорусь.

 

Як повідомляє Україна молода, позицію глави держави навів речник президента Сергій Никифоров у понеділок ввечері.

 

«Президент наголошує на тому, що Україна бореться з бойовиками, а не тренує їх, як заявив Олександр Лукашенко. Заяви Олександра Лукашенка Володимир Зеленський називає безпідставними», – сказав пан Никифоров.

 

Він зауважив, що зусилля української влади спрямовані на зміцнення безпеки в країні та повернення тимчасово окупованих територій.

 

Тому в Офісі президента вважають, що необґрунтовані заяви Лукашенка мають на меті відвернути увагу від драматичних подій, які розпочалися в Білорусі торік і тривають донині.

 

«Кризу, що розпочалася після президентських виборів, можна врегулювати лише демократичним шляхом. Але Олександру Лукашенку забракло сміливості ним піти», – каже прессекретар Зеленського.

 

За його словами, президент наголошує, що Україна залишається вірним другом білоруського народу, але не втручається в політичні процеси інших держав.

 

«Сподіваємося, що не буде недружніх кроків стосовно України з боку Олександра Лукашенка. Якщо ж будуть, це отримає негайну й потужну відповідь і нашої держави, і міжнародної спільноти», – наголосив Никифоров.

 

Як повідомляла «УМ», Лукашенко на пресконференції звинуватив президента України Зеленського в підготовці бойовиків проти Білорусі.

 

Лукашенко також вихвалявся, що він і його друг – президент РФ Володимир Путін могли б «за добу поставити Україну на коліна», якби хотіли цього.