У морзі Сміли трупи лежать на підлозі і там жахливо смердить

13:56, 09.08.2021
У морзі Сміли трупи лежать на підлозі і там жахливо смердить

У морзі немає витяжки, немає холодильника. У приміщенні – сморід. (Фото Сміла.ua)

Питання кричущої ситуації у місцевому морзі підняли під час обговорення стратегії розвитку міста Сміла на Черкащині у понеділок.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє місцеве видання «Сміла.ua».

 

Зокрема, питання порушив пастор Олександр Коваленко. Він звернув увагу влади на те, що у Смілі – у місті, де мешкає понад 60 тисяч жителів – кімнатка моргу займає близько трьох квадратних метрів. Тому трупи лежать просто на підлозі в коридорі.

 

Морг забитий мертвими тілами. У морзі немає витяжки, немає холодильника. У приміщенні – сморід.

 

«Я вжахнувся! У яких жахливих умовах доводиться працювати патологоанатому! Та хіба у нас немає хоч якогось мільйону гривень у бюджеті, щоб виділити на морг і закупити нержавіючі столи, холодильники, витяжку. Зараз спека. У морзі сморід. Що це за ставлення до смілян? Це ж неповага до людини!», – обурювався Олександр Коваленко.

 

Чиновники відповіли, що морг – це обласна патологоанатомічна служба. Вона лише орендує приміщення у Смілі. Це структура, яка підпорядковується області. Тому за кошти міського бюджету не можна купувати холодильники і витяжки, бо це буде корупція і нецільова витрата коштів.

 

 

Але Олександр Коваленко наполягав на своєму: проводи людини в останню путь повинні бути гідними. Треба поважати жителів Сміли та потурбуватися і про цей аспект нашого буття.

 

За словами Олександра Коваленка, який переглянув витрати на охорону здоров’я міста Сміли, план розвитку міста, але не побачив там, щоб десь хоч копійку передбачили на покращення умов моргу.

 

Зрештою, пише «Сміла.ua», службовці погодилися з актуальністю порушеної проблеми і пообіцяли переглянути фінансування.