Олімпіада: стрибунка Ярослава Магучіх виборола бронзу

17:00, 07.08.2021
Олімпіада: стрибунка Ярослава Магучіх виборола бронзу

19-річна Ярослава Магучіх з результатом 2 м здобуває бронзу в стрибках у висоту.

Лідерка світового сезону зі стрибків у висоту, українка Ярослава Магучіх виборола бронзову медаль у фіналі жіночих стрибків у висоту на Олімпіаді у Токіо в суботу.

 

Про це повідомляє Україна молода з посиланням на НОК України.

 

«19-річна Ярослава Магучіх з результатом 2 м здобуває бронзу в стрибках у висоту і приносить Україні 18-ту нагороду Олімпійських ігор у Токіо! До речі, наша спортсменка була наймолодшою серед 14 фіналісток Ігор-2020», - зазначають у НОК.

 

Також відзначається, що у фіналі Україна була представлена одразу трьома учасницями: Ірина Геращенко – четверта (1.98 м), Юлія Левченко – восьма (1.96 м).

 

У підсумку Україна виборола лише одну медаль: саме Ярослава Магучіх стала бронзовою призеркою Олімпіади у Токіо.

 

 

У кваліфікації Геращенко та Левченко мали проблеми з висотою 1.95 метри, взявши її з третьої спроби. Тоді як Магучіх лише одного разу не подолала висоту 1.90 метри.

 

Саме Магучіх була однією із головних претенденток на перемогу у стрибках у висоту. Вона підходила до Олімпійських Ігор у якості лідерки сезону за подоланої висотою - 2.03 метри.

 

Головними опонентками українських стрибунок у боротьбі за медалі були американка Вешті Каннінгем, австралійка Нікола Макдермотт, а також представниця ОКР Марія Ласіцкене. Саме ці три спортсменки разом із Магучіх подолали планку у 2.00 метри у 2021 році.

 

З висотою 1.93 метри з першої спроби впоралися сім спортсменок, серед них – Магучіх і Геращенко. А ось на 1.96 метри змагання залишили одразу три стрибунки - німкеня Марі-Лоуренс Юнгфляйш, полячка Каміла Ліцвінко та болгарка Мірела Демірева. Ярославі Магучіх та Юлії Левченко знадобилися додаткові спроби, а ось Ірина Геращенко та Нікола МакДермотт стали єдиними, хто подолав її одразу ж.

 

1.98 метри виявилася складними для Юлії Левченко та Ярослави Магучіх. До 2.00 метри з подоланою висотою 1.98 м підійшли чотири спортсменки - австралійка Макдермотт, представниця ОКР Ласіцкене. І дві українки - Геращенко та Магучіх - одна з них точно гарантувала медаль Олімпіади.

 

2.00 метри з першої спроби взяла Макдермотт. Ласіцкене та Магучіх - з другої. А ось Геращенко не використала жодної спроби - у трійці залишилася Ярослава Магучіх.

 

2.02 метри в лідери вийшла представниця ОКР Марія Ласіцкене (виборола "золото"). Макдермотт та Магучіх її не подолали одразу, проте австралійка взяла її з другої спроби, а ось українка перенесла на 2.04 метри.

 

2.04 з першої спроби не взяла жодна із стрибунок. При цьому для Магучіх це була друга спроба - залишалася ще одна. Другий раунд - Макдермотт не взяла висоту, так само, як і Магучіх.

 

У НОК України вітають Ярославу та її тренера Тетяну Степанову з медаллю та  дякують іншим українським стрибункам за боротьбу.

 

Як повідомляла «УМ», збірна України взяла "бронзу" в командних змаганнях з артистичного плавання на Олімпіаді-2020 у Токіо.