Олімпійський чемпіон Жан Беленюк: «Дякую мамі, тренеру і вітаю всю Україну!»

18:16, 04.08.2021
Олімпійський чемпіон Жан Беленюк: «Дякую мамі, тренеру і вітаю всю Україну!»

Жан Беленюк в мить тріумфу на спортивному Олімпі у Токіо. (Фото НОК України)

Український борець греко-римського стилю у ваговій категорії до 87 кг Жан Беленюк, який здобув для України перше «олімпійське золото» Токіо-2020 і став Олімпійським чемпіоном прокоментував свою перемогу після церемонії нагородження в середу.

 

Як повідомляє Україна молода, Беленюк надав коментар НОК України.

 

«На разі не усвідомлюю, що зробив, - зізнався новоспечений Олімпійський чемпіон після перемоги на арені «Макухарі Мессе». - Це був дійсно довгий і тяжкий шлях. Я почав займатися боротьбою в дев'ять років. Зараз мені тридцять. І нарешті це сталося».

 

 

Жан Беленюк розповів, яким нелегким був медальний здобуток та, хто підтримував його на шляху до найвищої сходинки п’єдесталу.

 

За його словами, він тяжко травмувався за три тижні до Олімпійських ігор і не був впевнений чи зможе виступити у Токіо.

 

«І тільки віра мого тренера в мене дала мені змогу реалізувати свою мрію. Дякую йому за це, спасибі мамі, а також усім, хто підтримував і молився, хто чекав. Мені дуже приємно. Я вітаю всю Україну з цією золотою медаллю!», - сказав Олімпійський чемпіон і нардеп від фракції "Слуга народу".

 

Як повідомляла «УМ»,  Україна завоювала першу золоту медаль - нардеп Жан Беленюк став Олімпійським чемпіоном у греко-римській боротьбі у категорії до 87 кг. А українець Парвіз Насібов здобув срібло з греко-римської боротьби у ваговій категорії до 67 кілограмів.

 

Тоді як українки Марта Фєдіна та Анастасія Савчук здобули бронзову медаль у артистичному плаванні – це перша олімпійська нагорода України за всю історію в цьому виді спорту.

 

А борчиня Ірина Коляденко здобула бронзову медаль у вільній боротьбі на Олімпійських іграх-2020 в Токіо
 

У медальному заліку Олімпійських ігор 2020 Україна наразі на 37-й сходинці. Українські спортсмени завоювали 11 медалей: 1 - "золото", 2 - "срібла" і 8 - "бронз".