Олімпіада: Жан Беленюк здобув перше золото у Токіо, фото

14:52, 04.08.2021
Олімпіада: Жан Беленюк здобув перше золото у Токіо, фото

Жан Беленюк став Олімпійським чемпіоном. (Фото НОК України)

Український борець греко-римського стилю Жан Беленюк (вагова категорія до 87 кг) став чемпіоном Олімпійських ігор в Токіо в середу.

 

Це перша золота медаль для України на Олімпійських Іграх у Токіо!

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує НОК України.

 

Зокрема, нардеп від фракції «Слуга народу» Беленюк у вирішальній сутичці за «золото» Ігор-2020 взяв гору над угорцем Віктором Льорінцем.

 

«Тріумфальним видався для нашої збірної виступ представника греко-римської боротьби Жана Беленюка (до 87 кг).  До олімпійського срібла Ріо-2016 український борець додав золото і приніс Україні першу нагороду найвищого гатунку у Токіо-2020. Угорець Віктор Льорінц, який у фіналі світової першості-2019 поступився нашому борцеві, і цього разу не став на заваді втілення олімпійської мрії представника України. З рахунком 5:1 Беленюк переміг суперника і став Олімпійським чемпіоном!», - радіють у НОК України.

 

 

Президент Національного олімпійського комітету України, Олімпійський чемпіон Сергій Бубка привітав борця та його наставника Володимира Шацьких, а також всю борцівську спільноту з підкоренням олімпійської вершини та побажав й надалі успішно продовжувати славні спортивні традиції.

 

 

Раніше, на шляху до фіналу Беленюк переміг представника Сербії Зурабі Датуашвілі, Башира Сіда Асара з Алжиру, а у півфіналі у вівторок поборов хорвата Івана Хуклека.

 

На попередній Олімпіаді-2016 у Ріо-де-Жанейро (Бразилія) Жан Беленюк став срібним призером.

 

Водночас, український борець греко-римського стилю Парвіз Насібов (вагова категорія до 67 кг), який також пробився до фіналу, став срібним призером Олімпійських ігор в Токіо (Японія).

 

Насібов стартував з перемоги над Фредеріком Б'єррехусом з Данії, в 1/4 фіналу взяв гору над росіянином Артемом Сурковим, у півфіналі виграв у Мохамеда Ельсаєда з Єгипту, але у вирішальній сутичці за «золото» Ігор-2020 поступився іранцю Мохаммадрезу Гераї.

 

«Дебютант Ігор ХХХІІ Олімпіади, борець-класик Парвіз Насібов (до 67кг) здобуває для України срібну нагороду. Фінальна зустріч  видалась запеклою та  напруженою. Нашому співвітчизнику протистояв більш досвідчений медаліст Азійських ігор іранець Мохаммад Реза Гераі, який і завершив поєдинок на свою користь 9:1», - написали у НОК України.

 

 

Попри те, що наш співвітчизник, який виступає у ваговій категорії до 67 кг, став срібним призером, своїм виступом він незадоволений, адже мріяв про «олімпійське золото».

 

«Дякувати Богу, що не з пустими руками повертаюся додому. Але ця медаль буде вказувати мені на те, над чим я маю працювати. Сподіваюся, вже в невдовзі додам і буду ще більше тішити вболівальників своїми виступами. Наполегливо тренуватимусь і повернусь сильнішим», - поділився своїми відчуттями після фінальної сутички новоспечений олімпійський медаліст Насібов.

 

В активі збірної України вже 9 нагород токійської Олімпіади - 1 золота, 2 срібні і 6 бронзових.