Кабмін погрожував підірвати двічі поранений ветеран АТО

12:56, 04.08.2021
Кабмін погрожував підірвати двічі поранений ветеран АТО

Поіліція вилучила гранату, якою ветеран АТО погрожував підірвати уряд. (Фото Нацполіції)

Затриманим поліцією за погрози підірвати в будівлі Кабінету міністрів бойову гранату виявився двічі поранений учасник бойових дій, ветеран АТО.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють МВС і Нацполіція піся проведення спецоперації в урядовому кварталі Києва в середу.

 

Так, голова Нацполіції Ігор Клименко заявив, що поліція закінчила спеціальну операцію по “знешкодженню громадянина, який погрожував підірвати Кабмін”.

 

«Ситуація нестандартна тому, що це був учасник АТО, який був два рази поранений, у тому числі мав черепно-мозкову травму. Даний злочин скоїв через життєві події», - повідомив пан Клименко.

 

Зазначається, що перемовини чоловіка і силовиків тривали десять хвилин і у цьому поліції допомогли знайомі «підривника».

 

«Першого ми знайшли друга затриманого Василя Олексюка, який і проводив потім перемовини. Василь знаходився на іншому кінці міста, але патрульна поліція швидко його доправила в центр столиці. Після невеликого інструктажу, Василь знайшов слова, які вмовили порушника», – пояснив голова НПУ.

 

 

Відомо, що Василь Олексюк є депутатом Бучанської міськради, що на Київщині. Він  уточнив, що затриманий ветеран АТО працює на станції технічного обслуговування.

 

«Не знаю, нестандартна чи стандартна ситуація. Побачивши у новинах, зрозумів, що потрібно приймати якісь рішення, шукати можливість, щоб нічого не сталося, щоб не загинули люди», - сказав пан Олексюк.

 

Тоді як пан Клименко сказав, що кримінальне провадження буде відкрито за чотирма статтями, одна з яких найважча – ст. 147 Кримінального кодексу України (захоплення заручників), санкція якої передбачає позбавлення волі до 15 років.

 

«Ми займаємося розслідуванням цієї справи. У цій країні ніхто не має порушувати закон, тим паче, погрожувати зброєю. У нього в руках була бойова граната, яка могла нанести шкоду людям і держбудівлі. Граната – РГН», - сказав очільник Нацполіції.

 

Як повідомляла «УМ», у середу вранці невідомий чоловік з гранатою зайшов до будівлі Кабінету міністрів і погрожував її підірвати. Пізніше його затримали.