Іран звинувачують в атаці на танкер Mercer Street

10:38, 02.08.2021
Іран звинувачують в атаці на танкер Mercer Street

Японський танкер Mercer Street атакували 29 липня. (Фото Marine Traffic)

США та Велика Британія офіційно заявили, що за атакою на танкер Mercer Street швидше за все стоїть Іран.

 

Як інформує Україна молода, про цезаявили держсекретар США Ентоні Блінкен таміністр закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб.

 

"Ми вважаємо, що атака була вибірковою і цілеспрямованою, і вона була явним порушенням міжнародного права Іраном. Сполучене Королівство дійшло висновку, що дуже ймовірно, 29 липня, в міжнародних водах біля узбережжя Оману Іран атакував судно Mercer Street за допомогою одного або більше безпілотників", - сказав пан Рааб.

 

Тоді як панБлінкен додав: "Вивчивши інформацію, ми впевнені, що цей напад здійснив Іран, в результаті якого було вбито дві людини. Цьому нападу немає виправдання".

 

За даними США, на торговельному танкері вибухнув безпілотник, який був нашпигований вибухівкою.

 

Наразі США консультуються із іншими державами щодо відповіді на дії Ірану. Вашингтон пообіцяв "адекватну відповідь" Тегерану найближчим часом.

 

Цю ж інформацію раніше озвучив прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Бенет. Він заявив, що, власне, Тегеран несе відповідальність за напад в Індійському океані й ізраїльська розвідка має відповідні докази.

 

Зауважимо, що японський танкер Mercer Street атакували 29 липня. Він слідував без вантажу із Дар-ес-Салама в Ель-Фуджайру. Атакували його посеред Індійського океану. Тоді загинуло двоє членів екіпажу, громадяни Британії та Румунії.

 

Згодом екіпаж зміг повернути контроль над судном і почав рух у супроводі Військово-морських сил США.