На шахті під Покровськом вибухнув метан: загинув гірник

12:34, 31.07.2021
На шахті під Покровськом вибухнув метан: загинув гірник

Шахтоуправління «Покровське» у смт Удачне. (Фото з відкритих джерел)

Вибух метану стався на шахті шахтоуправління «Покровське», що у смт Удачне Покровського району Донецької області близько 5.12 ранку в суботу.

 

Один гірник внаслідок вибуху загинув, ще 9-х госпіталізували з опіками різного ступеня тяжкості.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує поліція Донеччини.

 

За попередньою інформацією постраждали 10 осіб, які працювали під землею. Гірників госпіталізовано до Центральної районної лікарні м. Покровська. Один із постраждалих помер.

 

Також відомо, що прокуратура Донецької області відкрила кримінальне провадження.

 

"За процесуального керівництва Покровської окружної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель особи та інші тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 272 КК України)", - сказано в повідомленні Донецької обласної прокуратури.

 

Потерпілих гірників із опіками різного ступеня тяжкості доставлено до хірургічного відділення КНП «Покровська клінічна лікарня інтенсивного лікування». 9 потерпілих перебувають у важкому стані.

 

Досудовим розслідуванням встановлено, що 31 липня 2021 року, о 5:12, на підприємстві ПАТ «Шахтоуправління «Покровське» під час виконання буровибухових робіт на горизонті 815 метрів стався вибух метану, внаслідок чого постраждали 10 гірників. Проводяться першочергові слідчі (розшукові) дії для встановлення усіх обставин та свідків події.