Зеленський незадоволений хресною ходою РПЦ в Україні

13:33, 28.07.2021
Зеленський незадоволений хресною ходою РПЦ в Україні

Володимир Зеленський заявив під час виступу на форумі "Україна 30. Децентралізація". (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський розкритикував неналежну організацію хресної ходи прихожан РПЦ в Україні (так званий Московський патріархат), присвяченої річниці хрещення Київської Руси-України, яка відбулася в центрі столиці у вівторок. 
 
Перш за все глава держави дорікнув столичній владі через погану комунікацію з організаторами ходи.
 
Як повідомляє Україна молода, про це Зеленський заявив під час спілкування з журналістами на форумі "Україна 30. Децентралізація" в середу. 
 
"Вчора у нас була хода… 55 тисяч людей. Можна по-різному ставитися. Я розумію, що це свято.. але я від київської влади не бачив комунікації. Всі бояться, не хочуть людям сказати: будьте обережні. Більшість людей – похилого віку, вони повинні були йти всі в масках, хоча б так. Я масок там не бачив", - сказав президент.
 
Зеленський звернув увагу на те, що до столиці централізовано завезли багато людей, але не забезпечили їм елементарних умов комфорту і безпеки: мовляв, багато людей ночували на подвір’ї Києво-Печерської лаври, а під час ходи питну воду вірянам роздавала поліція, бо вони її не мали.
 
Як повідомляла «УМ», 27 липня тисячі вірян РПЦ в Україні зібрались на Володимирській гірці, щоб відсвяткувати 1033 річницю хрещення Руси-України і пройти хресною ходою до Києво-Печерської лаври.