Руслан Хомчак прозвітував про здобутки ЗСУ

12:24, 28.07.2021
Руслан Хомчак прозвітував про здобутки ЗСУ

Руслан Хомчак повідомив про здобутки української армії. (Фото ЗСУ)

Звільнений з посади головнокомандувача ЗСУ Руслан Хомчак перерахував виконані завдання, які ставив для себе і армії після призначення на цю посаду.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба ЗСУ.

 

"Вступаючи на посаду, 23 травня 2019 року, я визначив пріоритетні завдання для себе та Збройних Сил України. Основні з них виконано, а також закладено суттєве підґрунтя для реалізації запланованого", - стверджує Хомчак.

 

На його думку, в ЗСУ завершено перший практичний етап трансформації системи об’єднаного керівництва сил оборони та створено систему військового управління, яка забезпечуватиме ефективне та безперервне управління військами в умовах загрози розширення збройної агресії Російської Федерації та сучасних безпекових викликів.

 

"Органи військового управління перейшли на функціонування у складі типових J- (G, A, N) структур. Зазначений перехід створює фактично нову культуру роботи штабів усіх рівнів, орієнтовану на підвищення рівня їхньої взаємосумісності з органами управління збройних сил держав-членів НАТО. До кінця цього року всі органи військового управління набудуть повних оперативних спроможностей у нових організаційних структурах", - наголосив колишній головнокомандувач, який переходить на роботу в апарат РНБО.

 

І додає, що крім того, здійснено оптимізацію процедур вироблення управлінських рішень з чітким розмежуванням повноважень та відповідальності за реалізацію функціональних вертикалей щодо генерування (підготовки, розвитку), застосування та забезпечення військ (сил).

 

Також, на його думку, проаналізовано стан забезпечення Збройних Сил.

 

"Нарощено організацію підготовки військ за стандартами НАТО, продовжено впровадження досвіду, набутого під час проведення АТО/ООС, вдосконалено навчально-матеріальну базу. На належному рівні забезпечено безпеку арсеналів, баз і складів ЗС України", - зауважує Хомчак.

 

За його словами, поглиблено співробітництво у сфері оборони щодо входження до Євроатлантичної системи колективної безпеки:

 

"Ми активізували військовий діалог з Альянсом на стратегічному рівні та розширили співпрацю в Чорноморському регіоні. Дякую нашим союзникам та партнерам за повне розуміння та підтримку, яку вони надають для розвитку Українського війська".

 

Як повідомляла «УМ», 27 липня президент Володимир Зеленський відправив Руслана Хомчака у відставку з посади головнокомандувача ЗСУ. Замість нього призначено Валерія Залужного. Тоді як Хомчак стане першим заступником секретаря РНБО.