Бронзова призерка Дар’я Білодід разом з батьками-тренерами повернулася в Україну, фото

20:03, 27.07.2021
Бронзова призерка Дар’я Білодід разом з батьками-тренерами повернулася в Україну, фото

Дар'я Білодід разом зі своїми батьками-тренерами – Світланою Кузнєцовою та Геннадієм Білодідом. (Фото НОК України)

Бронзова призерка Олімпіади-2020 з дзюдо Дар'я Білодід разом зі своїми батьками-тренерами – Світланою Кузнєцовою та Геннадієм Білодідом повернулася на Батьківщину і привезла першу олімпійську нагороду України на Іграх в Токіо.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує НОК України у вівторок.

 

В аеропорту Борисполя їх зустрічали віцепрезидент Національного олімпійського комітету України Равіль Сафіуллін, перший заступник міністра молоді та спорту Сергій Симонов, представники Федерації дзюдо, ФСТ, рідні, друзі ти численні журналісти.

 

 

Одразу на рідній землі, Дар’я спростувала інформацію, яка з’явилася у ЗМІ щодо того, що вона нібито залишає спорт.

 

«Трішки не так зрозуміли наші з батьками коментарі, зараз я планую відпочити, перезавантажитися і розпочати підготовку до нового олімпійського циклу. Вже прийшло усвідомлення, що у мене є олімпійська медаль, так, вона не «золота», але вона важлива і дуже цінна для мене і назавжди залишиться у моїй пам’яті», - сказала дзюдоїстка Білодід.

 

 

Бронзова призерка подякувала всім, хто її підтримував і вболівав: «Я плакала від теплих і щирих слів, які написали мені як відомі люди, так і вболівальники. Дякую всім за привітання».

 

Як повідомляла «УМ», Дар’я Білодід вперше в історії жіночого дзюдо України здобула бронзу в Токіо.

 

Тоді як українські стрілки Олена Костевич та Олег Омельчук стали бронзовими призерами Ігор-2020 у стрільбі з пневматичного пістолета (мікст) під час Олімпіади у Токіо.