Хрещення Русі: центр Києва перекрили через ходу РПЦ в Україні, фото

12:40, 27.07.2021
Хрещення Русі: центр Києва перекрили через ходу РПЦ в Україні, фото

Хресну ходу охороняє дві тисячі поліцейських і нацгвардійців. (Фото Нацполіції і Нацгвардії)

Нацгвардійці та поліцейські посилили заходи безпеки у зв’язку з проведенням масових заходів до 1033-ї річниці Хрещення Київської Русі-України в центрі столиці у вівторок, 27 липня.

 

Зокрема, від Володимирської гірки до Києво-Печерської лаври планують пройти хресною ходою віряни РПЦ в Україні (які називають себе УПЦ Московського патріархату).

 

Як повідомляє Україна молода, про хресну ходу інформують Нацгвардія і Нацполіція.

 

«Сьогодні у Києві з нагоди 1033-ї річниці з Дня Хрещення Київської Русі-України понад дві тисячі військовослужбовців НГУ спільно зі співробітниками Національної поліції України в посиленому режимі забезпечуватимуть охорону громадського порядку під час запланованих масових заходів», - йдеться у повідомленні Нацгвардії.

 

Зокрема, богослужіння з нагоди 1033-ї річниці Хрещення Київської Русі-України розпочнуть о 13:00 на Володимирській гірці, а потім відбудеться хресна хода до Києво-Печерської лаври.

 

 

Рятувальники ДСНС також забезпечують безпеку громадян у місцях проведення заходів.

 

У патрульній поліції попереджали про обмеження руху транспорту у центрі Києва у зв’язку із проведенням заходів. До забезпечення безпечного проведення заходів залучено 64 чоловік особового складу та 7 одиниць техніки ДСНС. Навколо центру столиці виникли великі транспортні корки. 

 

У Нацполіції додають: «Наразі поліція продовжує забезпечувати правопорядок, аби релігійні заходи у столиці відбулися спокійно і без порушень. Окрім того, за маршрутом руху колони правоохоронці організували локації з наметами для роздачі питної води, де також присутні медичні працівники».

 

 

Нагадаємо, в Україні щороку 28 липня відзначають День Хрещення Русі-України. Це свято встановлено указом Президента від 25 липня 2008 року. Цього ж дня Православна церква вшановує пам’ять рівноапостольного князя Володимира – хрестителя Русі.