Думка експерта: у Коростильова ще буде шанс виграти медаль на Олімпіаді

13:37, 26.07.2021
Думка експерта: у Коростильова ще буде шанс виграти медаль на Олімпіаді

Стрілок Павло Коростильов у Токіо. (Фото НОК України)

Першим з українських спортсменів міг зійти на олімпійський п'єдестал у Токіо стрілок Павло Коростильов, однак у вправі ПП-3 він фінішував четвертим.
 
Заслужений тренер України Степан Старинський в ексклюзивному інтерв'ю сайту meta-ratings.com.ua прокоментував виступ наших снайперів в стрільбі з пневматичного пістолета на 10 метрів.
 
«Ми розраховували, що львів'янин Павло Коростильов і рівнянин Олег Омельчук проб'ються у фінальну частину змагань, а вже потім замахнуться на місце на п'єдесталі пошани. Ближче до вершини виявився Коростильов, який у фінальній частині тривалий час поступався тільки майбутньому чемпіону - іранцю Джаваду Форугхі, але в заключних серіях дещо зменшив обороти».
 
Експерт відзначив гостру конкуренцію в цьому виді програми, та заявив, що четверте місце є почесним. Також Степан Іванович додав, що у Коростильова ще є шанс завоювати медаль на Олімпіаді, оскільки він ще виступить у вправі МП-8.
 
Прокоментував заслужений тренер і результат Олега Омельчука. Він повідомив, що на останніх стартах спортсмен показував результати в межах 590 очок, однак на головних спортивних змаганнях вибив скромні 575.
 
«Прикро, що свою найгіршу стрілянину на міжнародній арені Омельчук показав саме на Олімпійських іграх, на підготовку до яких було витрачено стільки сил», - відзначив експерт.