ОБСЄ зафіксувала сотні одиниць техніки бойовиків ОРЛО

19:38, 24.07.2021
ОБСЄ зафіксувала сотні одиниць техніки бойовиків ОРЛО

Українська сторона СЦКК зазначає, що перебування значної кількості озброєння на полігонах окупантів свідчить про проведення бойового злагодження. (Фото ООС)

Місія ОБСЄ фіксує озброєння бойовиків ОРЛО, розміщене з порушенням лінії відведення на Луганщині.

 

Як інформує Україна молода, на цей факт звертає увагу пресцентр ООС із посиланням на відповідний звіт ОБСЄ.

 

Зазначається, що БПЛА малого радіуса дії СММ ОБСЄ зафіксував на тимчасово окупованій території Луганської області озброєння, розміщене з порушенням лінії відведення на полігоні неподалік населеного пункту Бугаївка.

 

Йдеться про дванадцять 122 мм буксированих гаубиць Д-30А "Жаба" та дванадцять 122 мм самохідних гаубиць 2С1 "Гвоздика", одна 100 мм буксирована протитанкова гармата МТ-12 "Рапіра".

 

Поза межами виділених місць зберігання виявлено 24 танки Т-72, Т-64, 7 буксированих мінометів, 4 ЗРК  9К35 "Стріла 10", 89 БТР, БМП та БРДМ.

 

На полігоні в районі тимчасово окупованого населеного пункту Міусинськ Місією зафіксовано 46 танків, 13 буксированих гаубиць, 2 реактивних системи залпового вогню та 47 бойових броньованих машин, які розміщені поза межами виділених місць зберігання".

 

Українська сторона СЦКК зазначає, що перебування значної кількості озброєння на полігонах свідчить про проведення бойового злагодження механізованих підрозділів російсько-окупаційних  військ з наступною ротацією на лінії розмежування.

 

Крім того, СММ ОБСЄ в котрий раз фіксує численні випадки перешкоджання допуску представників Місії з боку збройних формувань РФ на тимчасово окупованій території.

 

Як повідомляла "УМ", нещодавно терористи з ОРДЛО намагалися збити безпілотник ОБСЄ.