У Києві виявили нові випадків зараження штамом «Дельта»

11:22, 22.07.2021
У Києві виявили нові випадків зараження штамом «Дельта»

Штам коронавірусу Дельта – новий штам, який несе велику небезпеку

В Олександрівській лікарні Києва попереднім тестуванням зафіксували шість нових випадків зараження коронавірусом штаму «Дельта».

 

Як інформує УМ, про це 22 липня повідомив Департамент охорони здоров’я Києва у Facebook.

 

«В Олександрівській лікарні м. Києва первинним тестуванням виявлено 6 випадків COVID-19 штаму «Дельта». Дослідження проведені завдяки спеціально закупленим лікарнею саме для діагностування цього штаму реактивам. Наразі біоматеріал переданий для підтвердження в Київський міський лабораторний центр МОЗ України», — зазначили там.

 

За словами очільниці департаменту Валентини Гінзбург, вік хворих людей різний — від 21 до 73 років. Сам штам «Дельта» відрізняється більшою заразливістю та коротким інкубаційним періодом.

 

Додамо, що Національна академія наук України повідомила  про завершення фази спадання захворюваності на коронавірус. Попри все ще низький її рівень існує загроза виникнення «вибухових темпів» такого зростання — подібно до того, як це спостерігалось у деяких країнах світу з поширенням там штаму «Дельта».

 

За даними департаменту громадського здоровʼя Англії, штам «Дельта» в 1,6 разу заразніший, ніж «Альфа», у 2,26 разу частіше призводить до госпіталізації та у 1,45 разу частіше — до реанімації.

 

Всесвітня організація охорони здоров’я визнала штам коронавірусу «Дельта» більш заразним, а вперше його виявили в Індії. Цей штам зараз домінує серед хворих у Росії.