Німеччина надасть 400 мільйонів євро постраждалим від повені

13:51, 21.07.2021
Німеччина надасть 400 мільйонів євро постраждалим від повені

Жахливі наслідки стихійного лиха.

Федеральний і земельні уряди ФРН спрямують 400 млн євро невідкладної допомоги постраждалим від повені землям.

 

Як інформує УМ, про це заявив віцеканцлер, міністр фінансів ФРН Олаф Шольц журналістам після засідання уряду в середу, 21 липня.

 

«Ми запустили всі необхідні рішення сьогодні на засіданні уряду... Найважливіше наразі - якнайшвидше мобілізувати допомогу», - сказав Шольц.

 

За його словами, «приблизні потреби» оцінюються в 400 млн євро, з яких з федеральний уряд виділить 200 млн, решту – уряди земель.

 

Така сума розрахувалась з урахуванням останньої повені в Німеччині. Міністр додав, що якщо цього не вистачить, буде спрямовано більше коштів. «Ми зробимо те, що потрібно, щоб якомога швидко допомогти», - запевнив він і пообіцяв, що допомога буде надана швидко та без бюрократії через землі.

 

Що стосується довгострокових проєктів з відбудови постраждалих регіонів, які також обговорювалися на засіданні, то досвід попередньої повені показує, що це потребуватиме не менше 6 млрд євро. Насамперед треба відновити знищені домівки, школи, дороги. Автодороги та залізничні шляхи будуть відбудовувати за рахунок держави. Це вимагатиме «багато років і потребуватиме мільярдів, але ми готові», - заявив політик.

 

Він також наголосив на готовності Німеччини прискорити заходи з захисту клімату.

 

Глава Мінфіну зазначив, що неочікувані витрати «не внесуть драматичної зміни в фінансові плани» держави, адже до пандемії було закладено міцні економічні підвалини.

 

За останніми даними, жертвами повені, яка лютувала на заході Німеччини в другій половині минулого тижня, стали не менше 170 людей. Понад 1000 вважаються зниклими безвісти. Рятувальники попереджають, що знайти людей живими дуже мало шансів.