МОН та Мінцифри забезпечать якісними ґаджетами десятки тисяч вчителів

13:49, 20.07.2021
МОН та Мінцифри забезпечать якісними ґаджетами десятки тисяч вчителів

На вчителів чекає "тотальна комп'ютеризація"

Міністерство цифрової трансформації та Міністерство освіти і науки цьогоріч планують забезпечити ноутбуками понад 60 тисяч вчителів.

 

Як інформує УМ, про це 20 липня повідомило Міністерство науки та освіти на своєму сайті.

 

Така спільна ініціатива міністерств має назву «Ноутбук кожному вчителю».

 

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров наголошує, що саме ця ініціатива з МОН наразі є однією з пріоритетних:«Ми продовжуємо цифровізувати освітню сферу. Електронні журнали та щоденники, онлайн-конференції, презентації на уроках – це майбутнє освіти. Наша мета – зробити так, щоб у кожного вчителя був власний персональний комп’ютер, доступ до швидкісного інтернету та ще більше можливостей для навчання дітей».

 

У держбюджеті-2021 передбачено додаткове фінансування – 1 млрд гривень на боротьбу з COVID-19 та його наслідками під час освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти. Зокрема, 980 млн грн виділені саме на придбання ноутбуків. Завдяки цій субвенції вчителі зможуть зробити процес навчання більш сучасним і доступним.

 

Водночас міністр освіти і науки Сергій Шкарлет також підкреслив, що усі ініціативи, які реалізуються у диджиталізації освіти, направлені на організацію належного освітнього процесу в умовах пандемії:

 

МОН приділяє значну увагу своєчасній та всебічній методичній підтримці вчителів з метою оперативного освоєння ними нових цифрових навичок. Цьогоріч спільними зусиллями нам вдалося передбачити у державному бюджеті цільові кошти для підтримки наших вчителів. Наразі очікуємо від областей злагодженої роботи з організації закупівельних процедур.

 

Саме тому, за словами Сергія Шкарлета, аби педагоги могли швидше отримати ноутбуки, МОН та Мінцифра підготували лист-роз’яснення для областей, де чітко описано, як реалізувати цю субвенцію.

 

Комп’ютери закуповуватимуть для 24 областей та міста Києва. Процес закупівлі можна відстежувати за допомогою спеціального дашборду.