Українські та британські військові відпрацювали аеромедичну евакуацію

10:23, 14.07.2021
Українські та британські військові відпрацювали аеромедичну евакуацію

На навчаннях «Козацька Булава-2021» (Фото Сухопутних військ ЗСУ)

На Миколаївщині на базі Міжвидовий центр підготовки і під загальним керівництвом командувача Сухопутні війська ЗС України  генерал-полковника Олександра Сирського триває українсько-британське навчання «Козацька Булава-2021».  Відпрацьовано аеромедичну евакуацію.

 

Як інформує УМ, про це повідомили у прес-службі Сухопутних військ ЗСУ у Фейсбуці.

 

Одне з пріоритетних питань, на якому акцентували увагу британські партнери ще на етапі підготовки цього навчання – організація максимально оперативної евакуації поранених або постраждалих в разі виникнення такої необхідності. Відповідно до рішення командування для невідкладного реагування залучено армійську авіацію Сухопутних військ України.

 

Вчора проведено спільне тренування українського екіпажу Мі-8МСБ-В та особового складу британської медичної роти батальйону «4Scotts» з метою практичного відпрацювання взаємодії під час медичної евакуації.

 

Виконано обліт території полігону для перевірки обраних майданчиків для посадки гвинтокрила, підходу санітарного транспорту та безпосереднього перевантаження постраждалого. На майданчику Чарлі здійснено декілька контрольних перевантажень.

 

Для забезпечення найвищого рівня оперативності реагування визначено майданчики для всіх етапів навчання, уточнено координати передані до штабу навчання та всіх задіяних підрозділів.