Огорожу на кордоні з Білоруссю починає будувати Литва

12:38, 09.07.2021
Огорожу на кордоні з Білоруссю починає будувати Литва

На литовсько-білоруському кордоні стає все тривожніше

Литва з 9 липня починає встановлювати дротяні загородження на кордоні з Білоруссю для більшого контролю над потоками нелегальних мігрантів з цієї країни.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє LRT.

 

«Військові мають розпочати зведення», - повідомив у п'ятницю представник зі зв'язків з громадськістю Служби охорони держкордону Литви (СОДКЛ) Гедрюс Мішутіс.

 

Він стверджує, що огорожу буде встановлено на ділянці 30 кілометрів.

 

«Прикордонники не беруть участі у спорудженні, вони лише вказали найбільш неспокійну ділянку», - сказав представник СОДКЛ.

 

Повідомляється, що президент Литви Гітанас Наусєда оголосив про скликання в понеділок, 12 липня, спеціального засідання Ради нацбезпеки у зв'язку з ситуацією на кордоні з Білоруссю.

 

На зустрічі з-поміж іншого обговорять стратегічні рекомендації з реагування на нещодавню активізацію нелегальної міграції через литовсько-білоруський кордон.

 

Крім президента, в Раду нацбезпеки входять прем'єр-міністр, спікер парламенту, міністр оборони і командувач збройних сил.

 

В останні місяці в Литві спостерігається сплеск міграції. Прикордонники затримали близько 1500 осіб, які перейшли кордон Литви з Білорусі, більшість з них - з Близького Сходу та Африки. Офіційні особи Литви заявляють, що за сплеском нелегальної міграції стоїть уряд Білорусі.