Президенти України і Литви зустрілися у Вільнюсі для переговорів

10:24, 07.07.2021
Президенти України і Литви зустрілися у Вільнюсі для переговорів

Зеленський узяв участь у церемонії виконання гімну Литви

Президент Володимир Зеленський у Вільнюсі проводить зустріч із Президентом Литовської Республіки Гітанасом Науседою.

 

Зустріч відбувається у рамках візиту глави Української держави до Литви.

 

Як інформує УМ, про це 7 липня повідомили у пресслужбі Офісу Президента.

 

«У межах робочого візиту до Литви триває зустріч Глави Української держави Володимира Зеленського та Президента Литовської Республіки Гітанаса Науседи. Зустріч відбувається у вузькому форматі у Президентському палаці у Вільнюсі», - ідеться у повідомленні.

 

Планується, що після завершення переговорів президенти візьмуть участь у вступній сесії Конференції з питань реформ в Україні на тему "Сильна Україна у сильній європейській та євроатлантичній родині".

 

Також очікується спілкування Зеленського та Науседи з представниками ЗМІ.

 

Нагадаємо, що Володимир Зеленський 6-7 липня перебуває з візитом у Литовській Республіці. Вдень у вівторок під час тристоронніх переговорів з Президентом Литви Гітанасом Науседою та очільником Європейської ради Шарлем Мішелем він наголосив на незмінності стратегічного курсу України на набуття повноправного членства у Євросоюзі.

 

Міжнародна конференція з питань реформ в Україні (Ukraine Reform Conference) була започаткована в 2017 році в Лондоні як формат об’єднання зусиль партнерів та друзів України. Учасники форуму обговорюють ситуацію в країні та визначають оцінку демократичних трансформацій і реформ, які відбуваються з 2014 року. Конференція скликалася після цього в 2018 році в Копенгагені, а також у 2019 році в Торонто.