Горить велике сміттєзвалище під Тернополем

12:11, 30.06.2021
Горить  велике сміттєзвалище під Тернополем

Сміттєзвалища, яких в Україні тисячі -екологічне лихо для держави

Поблизу Тернопя в селі Малашівці другу добу поспіль триває ліквідація пожежі на одному із найбільших в області сміттєзвалищ.

 

Як інформує УМ, про це 30 червня повідомили в пресслужбі Головного управління ДСНС в області на своїй сторінці у Фейсбуці.

 

«30 червня продовжується гасіння пожежі сміття на полігоні твердих побутових відходів в селі Малашівці Тернопільської територіальної громади на площі 70 м кв. На місці події працюють 3 одиниці техніки ДСНС та 16 рятувальників», - йдеться у повідомленні.

 

Також, зазначається, що додатково залучено 5 одиниць техніки комунальних служб.

 

Додамо, що виникла пожежа сміття на полігоні твердих побутових відходів на площі орієнтовно 100 кв. м. Глибина залягання сміття в осередку пожежі – до 10 метрів.

 

На місці події працюють черговий караул рятувальників, спецтехніка. Організовано безперебійну подачу води на гасіння пожежі.

 

Зауважимо, що на Малашівському сміттєзвалищі площею у понад 9 га нині накопичено понад 14 млн кубічних метрів сміття. З цієї маси під час розкладання органічних відходів утворюється вогненебезпечний газ метан. Тут уже третій місяць поспіль працює сучасна станція дегазації загальною потужністю 659 кВт.

 

Два роки тому на Малашівському сміттєзвалищі облаштували сміттєсортувальну лінію, в результаті роботи якої зменшуються обсяги твердих побутових відходів, що вивозяться на полігон.