Обстріл есмінця вигадали для зриву навчань Sea Breeze – Арестович

19:37, 23.06.2021
Обстріл есмінця вигадали для зриву навчань Sea Breeze – Арестович

Британський есмінець Defender спокійно прямував з Одеси до Грузії на очах росіян. (Фото Міноборони Великої Британії)

Росія представила артилерійські навчання в окупованому Криму як обстріл британського есмінця Defender  з єдиною метою: зірвати міжнародні військові навчаннях Sea Breeze-2021 у Чорному морі, які плануються провести наприкінці червня – на початку липня.

 

Ці навчання за участі країн НАТО поблизу Криму не дають спокою російськоим окупантам. Тож інцидент з британським кораблем було вигадано.

 

Як повідомляє Україна молода, таку думку висловив радник глави Офісу президента Олексій Арестович в ефірі «Україна 24» в середу.

 

                                                                                Олексій Арестович. 

 

«За повідомленням британської сторони, ніякого обстрілу не було. Росіяни видали артилерійські навчання, які у них там проводилися на певній відстані від маршруту британського есмінця, за нібито обстріл.

 

І для мене це зараз виглядає як інформаційно-психологічна операція стратегічного масштабу, яка з російської сторони була реалізована на рівні офіційних повідомлень і заяв Міністерства оборони РФ і яка спрямована на підрив навчань Сі Бриз-2021», - наголосив пан Арестович.

 

Як повідомляла «УМ», керівництво Міноборони Великої Британії спростувало заяви Москви про «попереджувальний вогонь».

 

Міністр оборони Британії Бен Воллес пояснив, що есмінець, про обстріл якого заявили в Росії, здійснював звичайний транзит з Одеси до Грузії через Чорне море, а росіяни лише спостерігали за ним.

 

Раніше посольство Росії в Вашингтоні закликало США та їхніх союзників з НАТО відмовитися від участі у військових навчаннях Sea Breeze-2021 у Чорному морі.