У Херсонській області СБУ проводить масштабні навчання з антитерору

12:51, 23.06.2021
У Херсонській області СБУ проводить масштабні навчання з антитерору

Навчання СБУ з антитерору

На території державного підприємства «Херсонський морський торговельний порт» регіональною Координаційною групою Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України в Херсонській області 23 червня  проводяться антитерористичні навчання.

 

Як інформує УМ, про це повідомили в Управлінні СБ України в Херсонській області на своїй сторінці у Фейсбук.

 

Масштабні тренування відбуваються в умовах максимально наближених до реальних. Під час навчань відпрацьовується алгоритм протидії диверсійно-терористичним групам та перевіряти рівень антитерористичного захисту об’єкта критичної інфраструктури .

 

Під час навчань передбачено проведення обмежувальних заходів на окремих територіях, можливість перевірки документів громадян, догляд або заборона проїзду автомобільного транспорту. Тому СБУ просить громадян мати при собі документи, що посвідчують особу.

 

Тренування проводяться у відповідності до вимог чинного законодавства України та з безумовним дотриманням прав і свобод людини.

 

Служба безпеки України просить мешканців та гостей міста із розумінням поставитися до можливих тимчасових незручностей та належним чином реагувати на законні вимоги правоохоронців.

 

Крім того, у СБУ попросили громадян інформувати правоохоронців у випадку:

- прибуття чи перебування у регіоні підозрілих осіб, які виявляють підвищений інтерес до військових об’єктів, будівель органів державної влади, об’єктів критичної інфраструктури та місць масового перебування людей;

- появи підозрілих транспортних засобів чи безпілотних літальних апаратів поблизу стратегічних об’єктів;

- отримання інформації про наміри здійснення диверсійної та терористичної діяльності або інших протиправних дій;

 - виявлення підозрілих предметів чи засобів ураження.