Громадяни Чехії воювали у підрозділах Гіркіна - Мамедов

17:02, 22.06.2021
Громадяни Чехії  воювали у підрозділах Гіркіна - Мамедов

Заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов.

Декілька громадян Чехії брали участь у війні на сході України у підрозділі Ігоря Гіркіна «Стрєлкова».

 

Уже відомо про участь найманців з 32 країн світу.

 

Як інформує УМ,  про це повідомив  заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов.

 

Чехія є лідером у Європейському Союзі з притягнення до відповідальності своїх громадян за участь у збройному конфлікті в Донбасі в складі незаконних збройних формувань РФ.

 

«З моменту створення Департаменту з координації розслідувань, здійснених в умовах збройного конфлікту, Офіс генерального прокурора вперше з 2014 року активізував роботу по найманцям», - заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов під час вебінару, присвяченому кримінальному переслідуванню бойовиків підтримуваних Росією збройних угруповань «ЛДНР».

 

Заступник генпрокурора додав, що нині вже зареєстровано 32 кримінальних виробництва за фактами участі 251 найманця з 32 країн в збройному конфлікті на сході України в складі незаконних збройних формувань РФ.

 

В Офісі генерального прокурора України мають дані про 24 чеських найманців. Це, за словами Мамедова,  снайпери та командувачі підрозділів.

 

«Актуальним в цьому контексті є створення спільної групи розслідувань (по аналогії з розслідуванням катастрофи рейсу MH17)», -   твітнув Мамедов у вівторок.