Прокуратура спільно з ДФС проводить обшуки в офісі «Київавтодор»

18:52, 17.06.2021
Прокуратура спільно з ДФС проводить обшуки в офісі «Київавтодор»

«Київавтодор» трясе прокуратура

Київська міська прокуратура спільно з ГУ ДФС у м. Києві проводить обшуки у службових приміщеннях Комунальної корпорації «Київавтодор», в межах кримінального провадження розпочатого за фактом умисного ухилення від сплати податків під час проведення робіт з реконструкції та ремонту шляхопроводів на суму понад 30 млн гривень (ч. 3 ст. 212 КК України).

 

Як інформує УМ, про це 17 червня повідомила пресслужба Київської міської прокуратури

 

Згідно з матеріалами слідства, товариство, упродовж 2019 – 2020 року на замовлення КК «Київавтодор» здійснювало роботи по будівництву та реконструкції мостів та шляхопроводів у м. Києві, зокрема шляхопроводу на перетині проспектів Комарова та Леся Курбаса над залізницею Київ-Волинський-Святошино на суму 413 млн гривень.

 

При цьому вказана підрядна організація, діючи у змові з службовими особами КК «Київавтодор», зазначали у фінансовій документації реквізити підприємств із ознаками фіктивності, залучених нібито для виконання субпідрядних робіт, що дозволило ухилитись від сплати податків в особливо великих розмірах та завищити реальну вартість ремонтних робіт.

 

17 червня 2021 року на підставі ухвали суду за адресою офісних приміщень КК «Київавтодор», розпочато обшуки з метою відшукання первинних фінансових документів та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень.

 

Зауважимо, зо комунальна корпорація «Київавтодор» заснована на комунальній власності територіальної громади міста Києва і підпорядковуються виконавчому органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.