Вітренка намагається звільнити глава Наглядової ради Нафтогазу

14:41, 16.06.2021
Вітренка намагається звільнити глава Наглядової ради Нафтогазу

Юрій Вітренко - битва за посаду багатообіцяюча

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко відмовився добровільно складати повноваження.

 

Клер Споттісвуд, глава Наглядової ради НАК «Нафтогаз України» стала ініціатором відсторонення глави правління Юрія Вітренка.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє ZN.UA, в розпорядженні якого опинилася відповідна заява.

 

«Ураховуючи власні фідуціарні обов’язки, голова Наглядової ради негайно обговорила ситуацію, що склалася, з акціонером – Урядом України. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль разом з Міністром юстиції взяли участь в обговоренні від імені Кабінету Міністрів України. Прем’єр-міністр України зобов’язався прийняти остаточне рішення, у тому числі вирішити питання щодо припинення строку дії контракту з Юрієм Вітренком, як вимагається, протягом 10 робочих днів, починаючи з 15 червня 2021», - йдеться в заяві. 

 

Також у документі  сказано, що сам Вітренко відмовився добровільно складати повноваження.

 

Споттісвуд буде скликати позачергове засідання, аби обговорити ситуацію. 

 

«З метою забезпечення дотримання найвищих стандартів належного корпоративного врядування, я вважаю, що таке відсторонення відповідає інтересам «Нафтогазу» та України», - йдеться в заяві. 

 

Учора, 15 червня, глава НАЗК Олександр Новіков видав припис, у якому зазначається, що розпорядження Кабінету міністрів про призначення Юрія Вітренка головою правління НАК «Нафтогаз України»  та контракт з ним мають бути скасовані як незаконні.