Медведчук звернувся до ЄСПЛ зі скаргою на владу

11:19, 15.06.2021
Медведчук звернувся до ЄСПЛ зі скаргою на владу

Кум Путіна незадоволений нинішньою владою...

Нардеп від «Опозиційна платформа — За життя» Віктор Медведчук звернувся до Європейського суду з прав людини через «незаконні дії української влади».

 

Як інформує УМ, про це 15 червня повідомив на своїй сторінці у Facebook його колега з ОПЗЖ Ренат Кузьмін.

 

«Він звинуватив чинний режим у політичній мотивації його кримінального переслідування, в грубому порушенні права на справедливий суд, а також у порушенні права на свободу та особисту недоторканність», — написав Кузьмін.

 

На думку нардепа, рішення ЄСПЛ «нескладно передбачити», оскільки Верховний комісар ООН із прав людини раніше критикував закриття владою повʼязаних із Медведчуком опозиційних телеканалів.

 

«Нескладно передбачити і наслідки для суддів і прокурорів, які порушили закон на догоду великому начальству. Справа може бути розглянута в пріоритетному порядку, тобто рішення довго чекати не доведеться», — зазначив Кузьмін.

 

Нагадаємо, що 11 травня народним депутатам Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку оголосили про підозру. Їм інкримінують вчинення державної зради та замаху на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму (ч. 1 ст. 111, ч. 3 ст. 15 і ч. 1 ст. 438 ККУ).

 

В СБУ наголосили, що мають аргументовані докази протиправної діяльності та співпраці даних осіб з країною-агресором. Досудове розслідування триває.

 

13 травня суд посадив Медведчука під домашній арешт, а 14 травня на нього вдягнули електронний пристрій контролю.