Перед самітом НАТО Зеленський телефонував Джонсону

15:52, 14.06.2021
Перед самітом НАТО Зеленський телефонував Джонсону

Це вже не перша телефонна розмова Зеленського і Джонсона

Президент Володимир Зеленський після саміту G7 і перед самітом НАТО 14 червня провів телефонну розмову з прем'єром Британії Борисом Джонсоном.

 

Як інформує УМ, про це повідомила пресслужба ОПУ.

 

Як повідомляється, основну увагу Зеленський і Джонсон приділили питанням євроатлантичної інтеграції України, зокрема в контексті саміту НАТО.

 

Зеленський відзначив важливість чіткої перспективи членства в Альянсі для України, яка проводить реформи в складних з точки зору безпеки умовах.

 

«Ми зробили все, що потрібно для отримання Плану дій щодо членства. Прийшов час, щоб наші партнери і союзники підтримали Україну конкретними діями і рішеннями», - підкреслив Зеленський.

 

Глава держави також подякував прем'єру Британії за сигнали на підтримку суверенітету і територіальної цілісності України на саміті G7.

 

При цьому Зеленський розповів Джонсону, що РФ все ще не повністю відвела свої війська від українського кордону.

 

«Президент акцентував увагу на важливості подальшої співпраці з Великою Британією у сфері розвитку оборонних спроможностей України та зміцнення українського флоту. Крім того, Володимир Зеленський порушив питання протидії реалізації проєкту «Північний потік – 2», який є безпековим викликом для України, і наголосив, що його введення в дію є неприпустимим», - йдеться в повідомленні.

 

Наприкінці розмови Зеленський нагадав Джонсону про запрошення до України для участі в саміті Кримської платформи і на День Незалежності.

 

Нагадаємо, у Британії відбувся триденний саміт послів G7. Лідери країн затвердили спільне комюніке за підсумками зустрічі.