Помер відомий український письменник і перекладач Лесь Герасимчук

12:23, 14.06.2021
Помер відомий український письменник і перекладач Лесь Герасимчук

Таким нам запам'ятається Лесь Герасимчук.

Ввечері 12 червня помер відомий український письменник, перекладач і культуролог Лесь Герасимчук, який перекладав з англійської твори Джека Лондона, Даніеля Дефо, Уолта Уїтмена та ін.

 

Йому було 76 років.

 

Як інформує УМ, про це повідомив голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський, посилаючись на дружину померлого.

 

Письменник і літератор народився в Києві в 1944 році. Його мати - балерина Лідія Герасимчук, батько - інженер-меліоратор Абрам Насушкін. Герасимчук очолював відділ інформації в Інституті комплексного використання водних ресурсів. Він також заснував і видавав ряд галузевих журналів, в яких вів англомовну частину.

 

Протягом свого життя він співпрацював з Всесоюзним бюро науково-технічного перекладу. Він знав 4 мови: англійську, українську, польську та російську. Періодично працював синхронним перекладачем на міжнародних конференціях.

 

Герасимчук був першим головним редактором тижневиків "Президентський вісник" і "Влада і політика". Здійснив ряд перекладів з грецької Біблії і видав наказ Святого Письма для різних категорій населення.

 

Лесь Герасимчук написав такі твори, як:

 

Зодія (збірка). 1993.

Це ти сказав (збірка). 1994.

Час міражів (збірка). 1998.

Луна шофара (збірка). 2000.

Американський бард в Україні. 2009.

 

Як повідомляла "УМ", народний артист Григорій Чапкіс помер після загострення важкої хвороби.

 

Раніше на сотому році життя пішла у вічність людина-легенда, людина-епоха, заслужена працівниця культури України, почесна громадянка міста Березань у Київській області, засновниця і не­змінна директорка місцевого краєзнавчого музею Галина Лаврентіївна Рих, яка віднайшла курган Розрита могила.