Байдена до зустрічі з Путіним підготувала розвідка

09:14, 12.06.2021
Байдена до зустрічі з Путіним підготувала розвідка

Байден планує жорстко говорити з Путіним в Женеві.

Велика частина підготовки президента США Джо Байдена до зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним у нейтральній Женеві проходила під час щоденного брифінгу розвідки.

 

Як передає Україна молода, про це пише Time з посиланням на три високопоставлені джерела – чиновників з адміністрації Білого дому.

 

Так провідною постаттю на цих брифінгах з розвідки був директор ЦРУ Вільям Бернс, колишній посол США в Москві, який працював на держсекретаря Джеймса Бейкера під час розпаду Радянського Союзу.

 

Як зазначається, пан Бернс і інші виступають за повернення до стримування дій Москви в умовах холодної війни. Високопоставлений чиновник адміністрації каже, що "куди б (Путін) не пішов, він повинен зустрічати опір".

 

Видання пише, що хоча Байден планує жорстко говорити в Женеві, мета полягає в тому, щоб послабити напруженість і забезпечити передбачуваність для обох сторін, "приборкавши авантюризм Путіна".

 

Нагадаємо, президенти США Джо Байден і Росії Володимир Путін домовилися зустрітися 16 червня в Женеві. Це буде їхня перша особиста зустріч.

 

У Білому домі повідомили, що Путін і Байден обговорять "весь спектр нагальних питань".

 

Тоді як  у Кремлі заявили, що планується "обговорити стан і перспективи подальшого розвитку російсько-американських відносин, проблематику стратегічної стабільності, а також актуальні питання міжнародного порядку денного, включаючи взаємодію в боротьбі з пандемією коронавірусу і врегулювання регіональних конфліктів".

 

Байден також провів телефонну розмову із Зеленським перш ніж зустрічатися з Путіним.