Американський есмінець USS Laboon увійшов до Чорного моря

08:30, 12.06.2021
Американський есмінець USS Laboon увійшов до Чорного моря

Есмінець USS Laboon (DDG-58) Військово-морського флоту США.

Есмінець USS Laboon (DDG-58) Військово-морського флоту США увійшов до Чорного моря станом на суботу, 12 червня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомила пресслужба Шостого флоту ВМС США у твітері.

 

Зокрема, повідомляється, що в Чорному морі есмінець візьме участь у забезпеченні морської безпеки в регіоні.

 

Тим самим США демонструють підтримку союзникам по НАТО та партнерам у Чорному морі.

 

Водночас, сили і засоби Чорноморського флоту Росії почали здійснювати контроль за діями есмінця, який зайшов в акваторію Чорного моря, повідомив Національний центр управління обороною Росії Міноборони цієї країни, який цитують російські засоби інформації.
 

Відомо, що есмінець USS Laboon (DDG-58) — восьмий корабель класу Arleigh Burke та перший в серії Flight I включений до складу американського флоту.

 

У березні 2021 року до Чорного моря заходив ракетний есмінець USS Thomas Hudner (DDG 116) Військово-морського флоту США, тоді ж у регіон прибув ракетний крейсер USS Monterey (CG 61).

 

Кораблі долучились до навчань Sea Shield 21 («Морський щит 21»), за участі більше 2 тисяч військових з 7 країн НАТО, 18 бойових кораблів та 10 літаків.

 

Від Іспанії у навчаннях беруть участь ракетні фрегати Méndez Núñez (F104) та Cristobal Colon (F105), що перед цим зайшли у Чорне море. Греція відправила на Sea Shield 21 свій ракетний катер HS Ypoploiarchos Kristallidis (P 69) типу Roussen, який пройшов Босфор 19 березня 2021 року.

 

Також до Стамбула 9 червня прибули два корабля британської авіаносної групи – есмінець Defender (D36) та фрегат Evertsen (F805) Королівського ВМФ Нідерландів, після зупинки у Туреччині кораблі завітають до Чорного моря.