НАБУ обшукує лікарні «Укрзалізниці»

15:51, 10.06.2021
НАБУ обшукує лікарні «Укрзалізниці»

«Укрзалізниці» вже неодноразово потрапляла у фінансові скандали

Національне антикорупційне бюро проводить 10 червня обшуки в лікарнях «Укрзалізниці» через справу про заволодіння грошима, виділеними на лікування пацієнтів з COVID-19.

 

Як інформує УМ, про це повідомили в антикорупційних органахта пресслужбі УЗ.

 

Обшуки проводять у медзакладах не лише Києва, але й у інших містах.

 

Слідчі дії тривають з адміністративних приміщеннях, на лікування пацієнтів це не впливає.

 

Правоохоронці розслідують заволодіння 60 млн гривень. Ці гроші Національна служба здоров’я виділила лікарням "Укрзалізниці". Однак, за даними слідства, заклади не лікували хворих із COVID-19.

 

Згодом в УЗ повідомили, що «усіляко сприяють слідчим діям НАБУ». Зокрема, слідчим надали доступ до усіх приміщень, передбачених ухвалою суду для обшуків.

 

В УЗ повідомили, що посадовці «Центру охорони здоров’я» АТ «Укрзалізниця» підозрюються у спробі, в період з вересня по грудень 2020 року, закупити послуги ПЛР-тестування за завищеними цінами.

 

Закупівлі тоді призупинив департамент категорійного управління та служба безпеки Укрзалізниці.

 

Нагадаємо, що в грудні 2020 року у Міністерстві охорони здоров'я заявили, що залучають медзаклади "Української залізниці" для госпіталізації хворих з COVID-19.

 

У березні 2021 року тодішній очільник МОЗ Максим Степанов заявляв, що лікарні "Укрзалізниця" не приймають пацієнтів із COVID-19, хоча отримали на це фінансування.

 

НСЗУ зупинила оплату послуг та виставила філії «Укрзалізниці» вимогу повернути кошти.