НАБУ чекає від СБУ плівок Медведчука

10:17, 09.06.2021
НАБУ  чекає від  СБУ плівок Медведчука

Віктор Медведчук перебуває під домашнім арештом. (Фото ОПЗЖ)

У СБУ чекають офіційного листа від НАБУ з приводу так званих плівок Медведчука — і тільки тоді готові їх передати.

 

Як інформує УМ, про це повідомила пресслужба відомства.

 

Однак,відомо, що Артем Ситник, директор Національного антикорупційного агентства,  заявив про те, що звернення до  СБУ вже є.

 

«Ми звернулися в СБУ з листом -  проханням передати ці записи для того, щоб розглянути можливість їх використання. За нашою інформацією, саме вони робили записи відповідно до законодавства», — сказав Ситник.

 

За даними журналістів "Bihus.Info", Віктор Медведчук офіційно займався не лише звільненням заручників і полонених, насправді Медведчук брав безпосередню участь у численних економічних та бізнесових переговорах, а у питанні обміну замість допомагати – заважав.

 

З посиланням на записи розмов нібито Медведчука з низкою українських та російських політиків і високопосадовців, розслідувачі стверджують:

 

«Окрім згаданих у попередніх епізодах торгівлі вугіллям із окупованих територій та приватизації стратегічного нафтопродуктопроводу, на записах Медведчук активно приймає участь у газових переговорах України та Росії та перемовинах щодо імпорту російської електроенергії».

 

Як повідомляла «УМ», 13 травня суд посадив Медведчука під домашній арешт, а 14 травня на нього вдягнули електронний пристрій контролю.

 

Адвокати Медведчука внесли апеляцію на його домашній арешт. Також подав апеляцію Офіс генпрокурора: наполягає на триманні під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 300 млн 930 грн. Суд залишив Медведчука під домашнім арештом.