Війну в Україні обговорили Глави МЗС ФРН, Франції та РФ

15:19, 08.06.2021
Війну в Україні обговорили Глави МЗС ФРН, Франції та РФ

Жан-Ів Ле Дріан та Хайко Масс (фото з архіву)

Міністр закордонних справ Німеччини Хайко Мас і його французький колега Жан-Ів Ле Дріан закликали Москву до дотримання «вимог прозорості» на основі Віденської конвенції з урахуванням нещодавнього «переміщення військ і маневрів» поблизу східних кордонів України. Про це йдеться в заяві представника МЗС Німеччини за підсумками телефонної розмови міністрів з главою російського зовнішньополітичного відомства Сергієм Лавровим.

 

Як інформує УМ, про це повідомила Deutsche Welle — німецька державна радіостанція та телеканал.

 

Німецький і французький міністри нагадали, що 22 липня 2020 року Тристороння контактна група погодила додаткові заходи щодо забезпечення перемир'я в Донбасі.

 

На думку Маса і Ле Дріана, перша річниця цих подій може послужити меті «підтвердження режиму припинення вогню». Берлін і Париж підкреслюють свої «постійні зусилля» в інтересах досягнення істотного прогресу у вирішенні даного конфлікту.

 

В ході розмови обговорювалися стан справ на переговорах щодо виконання мінських угод 2014-2015 років і домовленостей Паризького саміту в «нормандському форматі» в грудні 2019 року. Росію у зв'язку з цим закликали «внести позитивний внесок у врегулювання конфлікту».

 

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський в інтерв'ю Frankfurter Allgemeine Zeitung висловлювався на користь поставок Німеччиною зброї Києву. Своєю чергою, Мас наголосив, що постачання зброї Україні не допоможе завершити воєнний конфлікт на Донбасі, необхідно залишатися в рамках політичних домовленостей.