Білий дім не запросить Зеленського через проблеми з «Нафтогазом»

09:58, 07.06.2021
Білий дім не запросить Зеленського через проблеми з «Нафтогазом»

У Білому домі Зеленського найближчим часом не чекають...

Свого часу Білий дім розглядав можливість запросити президента Володимира Зеленського у Вашингтон для зустрічі з Джо Байденом до його саміту з президентом РФ, але відмовився від цієї ідеї через зміну керівництва «Нафтогазу».

 

Як інформує УМ, про це 7 червня повідомило видання Axios з посиланням на джерело в адміністрації Байдена.

 

«Джерело в адміністрації розповіло, що Білий дім розглядав можливість запрошення Зеленського в Вашингтон перед самітом Байдена з Путіним, але відмовився просувати зустріч після рішення Зеленського змінити керівництво державної енергетичної компанії «Нафтогаз». Цей крок викликав стурбованість у адміністрації, що він відмовився від зусиль по боротьбі з корупцією», - пише видання.

 

Нагадаємо, що президенти США і Росії зустрінуться 16 червня в Женеві. У інтерв’ю Axios Володимир Зеленський наголосив, що вважає важливим проведення консультацій з американським президентом перед його зустріччю з Путіним.

 

«Я розумію, що через вже існуючі плани президента США і його щільний графік вони (консультації – УМ.) цілком можуть не відбутися, але цей вибір буде тільки за ним», - сказав Зеленський, додавши, що готовий зустрітися з Байдено в «будь-який момент і в будь-якій точці планети».

 

У відповідь на питання, що означатиме, якщо Байден зустрінеться з Путіним раніше, ніж з Зеленським, президент України сказав: "Це відповідь і геополітичне бачення: є "імперії", є великі держави світу, а є всі решта".

 

Зауважимо, що Європейський Союз, Європейський банк реконструкції та розвитку, Європейський інвестиційний банк, Світовий банк і Міжнародна фінансова корпорація заявили про занепокоєння у зв’язку зі звільненням голови правління  НАК "Нафтогаз України".

 

У США, коментуючи зміни в керівництві НАК «Нафтогаз України», заявили, що від дотримання принципів корпоративного управління, прозорість та доброчесність у призначенні персоналу в енергетичному секторі залежить довіра до України.