Геннадій Москаль вважає закон про олігархів зброєю проти Порошенка

13:57, 06.06.2021
Геннадій Москаль вважає закон про олігархів зброєю проти Порошенка

Геннадій Москаль: Владі немає діла до проблем людей

За перші два роки свого президентства Володимир Зеленський призначив десятки голів ОДА.

 

Однак нові люди не встигають переймати справи, а це важливо, оскільки ОДА — це основа президентської вертикалі.

 

Очільники ОДА безсилі вирішувати ключові завдання на місцях, бо їм нав'язуються цілі команди заступників від «Слуги народу».

 

Що стосується засідань і рішень РНБО, то це виглядає як дешевий театр, а не механізм державних перетворень.

 

Також багато запитань викликає йрішення  щодо боротьби з олігархами, а точніше закон, який покликаний це робити.

 

Як інформує УМ, такі думки в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV висловив голова Луганської ВЦА у 2014–2015 роках та Закарпатської ОДА у 2015–2019 роках, генерал – лейтенант органів МВС Геннадій  Москаль.

 

«Хто такий голова ОДА? Це той, хто згідно з законом «Про місцеві державні адміністрації»очолює виконавчу владу в області. Це має бути професійний менеджер із державного управління територіями. Сьогодні в команді Зеленського є лише один Гриневецький — керівник Одеської ОДА, -  який має досвід менеджера по управлінню територією Одеської області. Більше немає. Тобто набирають людей із вулиці», - сказав Геннадій Москаль.

 

Політик зазначив, що на посаду приходить нова людина, і зіштовхується з такими проблемами, яких вона ніколи в житті не вирішувала.   І через «слуг»очільник ОДА навіть не може сформувати свою команду, бо «Слуги»  ставлять своїх людей.

 

«У деяких областях уже по 14 заступників. Ну як таким кодлом можна керувати?», - розмірковує Москаль. -  губернатор може бути в доску відданим, але якщо він не може розібратися з територією, він заплутається.Фінансів немає. Оці громади, що створили, дали великий кастовий розрив.Що робити? Держава не допомагає, ціни зростають, люди невдоволені, бензину немає. Маса проблем, які треба вирішувати….На жаль, бачите, немає людини, яка б займалася в адміністрації регіональною політикою. Усі займаються "ля-ля-ля" та цирковими виставами під назвою «засідання РНБО». От і все».

 

За словами Геннадія Москаля, на РНБО не висвітлюється основна проблема —  «контрабанднийперетік, коли закочуються труби, і з Росії йде солярка».

 

Це основне, що звідти йде, бо вона там дуже дешева, порівняно з нашими цінами.

 

Сьогодні це проблема номер один.

 

«Що змінилося після засідання РНБО по контрабанді? Жоден контрабандист не сидить у в’язниці, нікому не повідомили про підозру, ні проти кого не порушені кримінальні справи», - обурюється Геннадій Москаль. -  І ось новина, що на Волині затримали митника на хабарях на суму 700 тисяч доларів.  Якщо всі контрабандисти під санкціями та під особистим патронатом Зеленського, то звідки взялися гроші на митниці?….Але ж Зеленський обіцяв набрати 300 млрд додатково з митниці. Так звідки він їх набере? Подивіться, видаткова частина нашого бюджету — 1 трлн 200 млрд, він обіцяв 300 млрд — це 25 % бюджету… Яке рішення РНБО принесло до державної скарбниці хоч одну гривню? Жодне. Це розраховано на театральні вистави. Я думаю, що Зеленському ніде виговоритися, тому він ці засідання і скликає. Піднімаються дурні теми, які абсолютно не будуть реалізовані».

 

Геннадій Москаль вважає президентський закон по боротьбі з олігархами повною профанацією., що його, мовляв, писав  Коломойський. 

 

«Мені здається, що Ігор Валерійович це все написав. Давайте візьмемо по пунктах: забороняється давати гроші на політичні партії. Скажіть, коли олігархи перераховували через пошту гроші на політичні партії? Ідуть домовленості, даються комусь гроші, і він це все фінансує. Друге — заборонити їм купувати щось із «великої приватизації». Ну, добре: купить хтось інший, а в того вже можна купити, це ж не заборонено законом. Єдине що там є з небезпек — та й то не для всіх — не можуть впливати на політичний розклад, наприклад, у Верховній Раді. Це тоді направлено проти Порошенка, бо він має фракцію. Але він же голова партії, як він не може впливати? Йому скласти повноваження керівника партії? Чому тоді в олігархи не впишуть Веревського, який має цілу групу «Довіра»та впливає на політичну ситуацію в Україні, голосує разом зі «Слугами народу»за всі закони, спрямовані проти громадян України? Тут усе дуже заплутано. Це створення видимості боротьби з олігархатом», - обурюється  Геннадій Москаль.