Європа зможе протистояти фейкам РФ єдиним російськомовним телеканалом - Резніков

10:03, 04.06.2021
Європа зможе протистояти фейкам РФ єдиним російськомовним телеканалом  - Резніков

Віцепрем'єр-міністр України Олексій Резніков

Європі необхідний російськомовний канал, який буде вести мовлення на всі країни Європейського континенту.

 

Україна, яка отримала важкий, але важливий досвід, у боротьбі з агресією Росії, може стати інструментом захисту Європи від пропаганди.

 

Як інформує УМ, про це повідомив віцепрем'єр-міністр України - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков у ході онлайн-заходу «Стратегія реінтеграції України для її східних регіонів».

 

На думку політика, з дезінформацією, яку розганяє російська сторона, може боротися відкритий російськомовний телеканал з базою в Україні.

 

«Інструментом захисту Європи від пропаганди та дезінформації міг би стати загальноєвропейський російськомовний телеканал. І його базу можна було створити саме в Україні. У нас є фахівці, досвід, розуміння, з ким ми маємо справу, і немає мовного бар'єра», - сказав  чиновник.

 

Віцепрем'єр-міністр зазначив, що формат підтримки мовлення в ОРДЛО Україна змінює.

 

Він нагадав, що Росія  почала війну з  вигідної окупантам пропаганди  сприйняття дійсності серед жителів Донбасу.

 

«Адже спочатку на ці території через пропагандистські медіа контрабандою занесли ворожу ідеологію, а тільки потім прийшли солдати та танки. Це той досвід, яким ми можемо ділитися»,- зазначив віцепрем'єр.

 

Раніше глава української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання збройного конфлікту на Сході України Леонід Кравчук зазначав, що стратегія Росії ґрунтується не на творчих процесах,  а на створенні гарячих місць, вигідних Москві.

 

Усі заяви, які роблять з Росії, починаючи від офіційних осіб до політологів, носять забарвлення пропаганди Кремля.