У США жителям ввели вже майже 300 мільйонів доз вакцин

09:07, 03.06.2021
У США жителям ввели вже майже 300 мільйонів доз вакцин

На території Штатів для щеплень використовують препарати Moderna і Pfizer, а також Johnson & Johnson, який на відміну від інших вимагає введення тільки однієї дози.

 

Станом на початок літа на території Сполучених Штатів місцеві медики ввели жителям країни більше 296 млн доз вакцин від ковіда. При цьому ще 366 мільйонів вакцин вже розподілені і чекають громадян.

 

Як інформує УМ, про це пише Reuters.

 

Експерти американського Центру з контролю і профілактики захворювань підрахували, що зараз в країні 168,5 тисяч громадян отримали перше щеплення і чекають введення другої дози, а ще 136 тисяч американців - отримали обидві дози препарату і повністю імунізовані від ковіда.

 

На тлі активної вакцинації і істотного зниження числа інфікованих, влада пом'якшила масковий режим і готуються скасувати ряд інших обмежень.

Президент США Джо Байден оголосив у середу "місяць дій", щоб до Дня незалежності 4 липня збільшити кількість вакцинованих проти коронавірусу до 70% дорослого населення. Його мета – цього літа повернути націю до стану, який був до пандемії.
 
Зокрема, безкоштовне пиво від компанії Anheuser-Busch – це ще один підтримуваний Білим домом стимул для американців пройти вакцинацію проти COVID-19, щоб реалізувати "місяць дій" Джо Байдена.
 
Білий дім заявив, що для вакцинації і далі будуть використовувати партнерські відносини між державним і приватним секторами, щоб заохотити американців, і залучати підприємства, впливових осіб у соцмережах, коледжі, знаменитостей і громадські організації, щоб донести до громадян інформацію про переваги вакцинації та спонукати їх зробити щеплення.