ЄС пропонує США об’єднатись для протидії Росії

09:22, 30.05.2021
ЄС пропонує США об’єднатись  для протидії Росії

ЄС і США - мости наведено

ЄС і США стирають розбіжності заради протидії жорстокому агресору. 

 

Передбачається  тісна консультаціяі співпрацяз усього спектру загальних проблем і можливостей.



Проєкт заяви підготувала європейська сторона і надіслала його на погодження до Вашингтона.



У проєкті спільної заяви саміту ЄС-США, який запланований на 15 червня, є пропозиція об’єднати зусилля у протидії Росії.



Як інформує УМ, про це повідомляє агентство  Bloomberg.



«Ми єдині в нашому принциповому підході до Росії, і будемо рішуче реагувати на її повторювану модель негативної поведінки і зловмисної діяльності», – йдеться у повідомленні.



Крім того, пропонується тісно консультуватися і співпрацювати з усього спектру загальних проблем і можливостей в рамках аналогічних підходів до Китаю.



У проєкті також пропонуються кроки  подолання торговельних суперечок  епохи експрезидента США Дональда Трампа, зокрема в області тарифної політики.



Саміт дозволить Європі і США «підтвердити тверду прихильність міжнародному порядку, заснованомуна правилах, в тому числі шляхом зміцнення багатосторонніх інституцій та зміцнення співробітництва в галузі зовнішньої політики і політики безпеки для більш демократичного, справедливого, мирного і безпечного світу».

 


Нагадаємо, що 14 червня у Брюсселі відбудеться саміт НАТО, який пройде без участі української сторони як країни-партнера, проте в його порядку денному є питання можливого отримання Україною Плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ).