Для моніторингу змін клімату NASA створить нову обсерваторію

09:07, 25.05.2021
Для моніторингу змін клімату NASA створить нову обсерваторію

Із кліматом жарти погані....

Національне управління США з аеронавтики й дослідження космічного простору  створить нову обсерваторію для прогнозування, а також моніторингу кліматичних змін і стихійних лих.

 

Як інформує УМ, про це йдеться у заяві агенції.

 

У агенції хочуть докладати зусиль для помʼякшення наслідків стихійних лих, боротьби з лісовими пожежами та для поліпшення сільськогосподарських процесів у реальному часі.

 

Кожен супутник буде унікальним чином розроблений, щоб доповнювати інші для створення тривимірного цілісного зображення Землі — від корінних порід до атмосфери.

 

Глава NASA Білл Нельсон зазначив, що урагани стали більш інтенсивними і руйнівними через глобальне потепління. За його словами, за останні 30 років більшість нової інформації про зміну клімату повʼязані з дослідженнями американського космічного управління.

 

«Нова обсерваторія розширить цю роботу, надасть світу безпрецедентне розуміння кліматичної системи Землі, забезпечить нас даними нового покоління для помʼякшення наслідків зміни клімату, буде захищати наші спільноти від стихійних лих», — підкреслив він.

 

Додамо, що в США помер астронавт Майкл Коллінз, який брав участь у першій місії людей на Місяць.

 

Нагадаємо, що у квітні 2020 року NASA представило документальний мініфільм про аварію на борту корабля «Аполлон-13», яка сталася 11 квітня 1970 року. У ньому є оцифровані кадри з корабля.

 

У грудні 2020 року на аукціоні Christieʼs виставили на продаж колекцію оригінальних рідкісних фотографій NASA, які робилися з 1960-х по 1980-ті роки. Колекція містить 2 400 фотографій, зокрема й перше космічне селфі.