Євробачення: у Роттердамі стартував фінал

22:09, 22.05.2021
Євробачення: у Роттердамі стартував фінал

Український гурт Go_A з піснею "Шум", виступатиме у другій частині фіналу конкурсу під номером 19.

Гранд-фінал міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2021" стартував у  нідерландському місті Роттердам у комплексі Ahoy в суботу о 22.00

 

Всього у гранд-фіналі можна побачити виступи 26 країн.

 

Про це нагадує Україна молода.

 

Першою з піснею «El Diablo» виступає Елена Цагріну з Кіпру.

 

Представники України, гурт Go_A з піснею "Шум", виступатимуть у другій частині фіналу конкурсу під номером 19.

 

Букмекери припускають, що Україна увійде у п'ятірку лідерів на Євробаченні. Також за їх даними, найбільше шансів на перемогу має Італія, а саме – гурт "Maneskin" з піснею "Zitti e buoni".

 

Проте варто зауважити, що прогнози букмекерів завжди орієнтовні, а при остаточному підрахунку балів часто трапляються сюрпризи.

 

Нагадаємо, пісня «Шум» етнічного гурту Go_A, який представляє Україну на Євробаченні, викликає в іноземних фанатів конкурсу бажання вчити українську мову.

 

Більшість фанатів Євробачення святково вбралися. Дехто вдягнув блискучі костюми та сукні, інші кумедні шапки та перуки. Також багато хто приїхав до комплексу Ahoy із прапорами країн за представника якої вболівають.

 

Фінал наживо транслюватиметься на сайті конкурсу і на фейсбук-сторінці "Євробачення" за цим посиланням.

 

Нагадаємо, у другому півфіналі 20 травня взяли участь представники 17 країн. За підсумками голосування у фінал вийшли десять виконавців, які представляють Ісландію, Албанію, Грецію, Швейцарію, Фінляндію, Молдову, Сербію, Болгарію, Сан-Марино і Португалію.

 

Окрім того, до фіналу шоу автоматично проходять п'ять країн - засновниць конкурсу: Велика Британія, Франція, Німеччина, Іспанія та Італія. А також держава, яка приймає конкурс, тобто Нідерланди.

 

 

18 травня у Роттердамі відбувся перший півфінал Євробачення-2021, у якому виступили 16 учасників, серед них український гурт Go_A. Тоді, окрім України, до фіналу пройшли Норвегія, Ізраїль, Росія, Азербайджан, Мальта, Литва, Кіпр, Швеція, Бельгія.