Байден пропонує допомогу у відновленні мирної інфраструктури сектора Гази

11:03, 22.05.2021
Байден пропонує допомогу у відновленні мирної інфраструктури сектора Гази

Президент США Джо Байден на спільній пресконференції з президентом Південної Кореї Мун Чже Іном.

США готові разом з іншими країнами підготувати пропозиції щодо відновлення мирної інфраструктури сектора Гази.

 

При цьому, офіційний Вашингтон наголошує на тому, що ХАМАС не має шансів відновити свої системи озброєнь.

 

Як повідомляє Україна молода, про це заявив президент США Джо Байден на спільній пресконференції з президентом Південної Кореї Мун Чже Іном у Вашингтоні.

 

«Немає жодних змін у моїй прихильності до безпеки Ізраїлю. Жодних змін, взагалі», - сказав Байден, відповідаючи на запитання, чи змінився підхід Демократичної партії до Ізраїлю, враховуючи, що деякі її члени вимагали заблокувати продаж країні зброї на суму 735 мільйонів доларів.

 

І додав: «Але скажу, у чому є зміна: зміна в тому, що нам потрібне вирішення питання на основі принципу «дві держави для двох народів». Це єдина відповідь... Моя партія, як і раніше, підтримує Ізраїль».

 

Водночас, за словами Байдена, він вважає «дуже важливим припинити в Єрусалимі міжобщинну боротьбу, у якій вдаються до крайнощів з обох боків».

 

Президент також сказав, що його адміністрація намагатиметься працювати з іншими країнами, аби надати пакет допомоги для відновлення будинків, зруйнованих у Газі, але не даючи можливості ХАМАС відновити свої системи озброєнь.

 

«Їм потрібна допомога, і я сповнений рішучості зробити це», - сказав він.

 

Як повідомляла «УМ», після різкого загострення конфлікту між Ізраїлем та палестинським угрупованням ХАМАС, який супроводжувався масованими ракетними обстрілами, сторони домовились про припинення вогню.