Зеленський з нагоди Дня Європи: Україна обов’язково буде в ЄС

13:04, 15.05.2021
Зеленський з нагоди Дня Європи: Україна обов’язково буде в ЄС

Володимир Зеленський привітав українців із Днем Європи. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський привітав українців із Днем Європи, який  відзначається в Україні щороку в третю суботу травня.

 

Як повідомляє Україна молода, своє привітання глава держави оприлюднив у соцмережах.

 

«Україна – це Європа. І ми – європейці. Ми – центр і серце Європи. За географією, духом, цінностями й прагненнями. Ми довели це на Майдані й доводимо щодня, змінюючи нашу державу, будуючи незалежність і наше майбутнє, захищаючи східний кордон Європи. Україна обов’язково буде в ЄС», – написав Зеленський.

 

Зауважимо, що День Європи – це свято, що відзначається 5 травня Радою Європи та 9 травня Європейським союзом, в Україні його з 2003 року відзначають у третю суботу травня.

 

Європейський союз затвердив 9 травня Днем Європи на саміті в Мілані 1985 року, вирішивши увічнити день проголошення Декларації Шумана – першого документа, який у 1950 році поклав початок післявоєнній європейській інтеграції.

 

Також 9 травня вважається днем народження Європейського союзу.

 

 
Як повідомляла "УМ", раніше президент Туреччини Ердоган заявив, що Євросоюз не зможе подолати накопичені за останні роки проблеми до того часу, поки Туреччина не стане її повноправним членом.