Чотири угоди на понад €1,3 мільярда підписали Україна і Франція

13:41, 13.05.2021
Чотири угоди на понад €1,3 мільярда підписали Україна і Франція

Підписання угод завершено (Фото: Геннадій Мінченко)

Україна і Франція підписали угоди на понад 1,3 млрд євро. Зокрема, в угодах йдеться щодо постачання електровозів, поліпшення водопостачання на Луганщині та якості питної води у Києві.

 

Як інформує УМ, про це 13 травня повідомив у Телеграмі прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль.

 

«Україна та Франція підписали 4 рамкові угоди на загальну суму понад 1,3 млрд євро. Дякуємо французькій стороні та міністру економіки, фінансів та відновлення Французької Республіки Бруно Ле Меру за підтримку й зміцнення наших стратегічних відносин», - написав глава уряду.

 

 

За словами Шмигаля, укладені угоди передбачають реалізацію проєктів щодо постачання 130 електровозів компанією «Альстом» на суму до 900 млн євро; постачання 370 автодрабин для роботи на висотних будівлях на суму до 300 млн євро; поліпшення якості питної води в Києві на суму до 70 млн євро; поліпшення водопостачання в Луганській області.

 

Шмигаль наголосив, що всі проєкти передбачають локалізацію на українських підприємствах від 30% та вище, що сприятиме створенню тисяч нових робочих місць.

 

Як вже повідомлялося, міністр економіки, фінансів та відновлення Франції Брюно Ле Мер 13 травня перебуває з візитом у Києві.