Аваков назвав підозри ветерану російсько-української війни необґрунтованими

11:51, 06.05.2021
Аваков назвав підозри ветерану російсько-української війни необґрунтованими

Будинок, де стався трагічний інцидент

Міністр внутрішніх справ заявив, що інцидент на Тернопільщині, коли п‘ятеро нетверезих молодиків намагалися увірватися на подвір’я, а його господар, захищаючись, смертельно поранив нападника, розслідуватиме Головне слідче управління Нацполіції.

 

Як інформує УМ, про це 6 травня заявили в пресслужбі МВС.

 

«Вважаю передчасним та необґрунтованим пред’явлення підозри 24-річному ветерану АТО, який був вимушений застосувати холодну зброю для самозахисту після того, як до нього, до його домівки, прийшли п’ятеро нападників, один із яких пізніше загинув від отриманих поранень. Життя людини безцінне, і ніхто немає права зазіхати нього», - заявив Арсен Аваков.

 

Справа про вторгнення на територію домоволодіння та напад групи з п’ятьох осіб на ветерана АТО буде передана в Головне слідче управління Нацполіції, а слідчі звернуться до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу з цілодобового домашнього арешту - на особисте зобов’язання.

 

Додамо, що стаття 36, пункт 5 Кримінального кодексу: Не є перевищенням меж необхідної оборони і не має наслідком кримінальну відповідальність застосування зброї або будь-яких інших засобів чи предметів для захисту від нападу озброєної особи або нападу групи осіб, а також для відвернення протиправного насильницького вторгнення у житло чи інше приміщення, незалежно від тяжкості шкоди, яку заподіяно тому, хто посягає.

 

Нагадаємо, що в селі Глещава Тернопільської області 24-річний місцевий житель, ветеран АТО, захищаючись, смертельно поранив одного з шести нападників, повідомляє обласна поліція.

 

Так, ввечері 2 травня на дискотеку до клубу приїхала компанія з шести чоловіків із сусіднього села Іванівці. Атовець зробив їм зауваження, чим збурив нетверезих гостей.

 

«Останній, аби уникнути бійки, втік додому та закрився. Проте компанія з шести осіб прийшла вночі на його подвір'я. Вони вирвали дверні ручки та вибили двері», — розповіли у поліції.

 

У будинку разом із чоловіком була його мати. Він викликав поліцію і вийшов назовні з ножем. Під час штовханини він поранив ножем одного із нападників. Потерпілий, відбігши на 300 м, помер від втрати крові.

 

Підозрюваний зізнався у смертельному травмуванні нападника. Йому оголосили про підозру за ст. 118 ККУ (умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони).

 

Суд обрав ветерану АТО запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.