«Справа вагнерівців»: у Bellingcat назвали нову дату виходу фільму

13:54, 03.05.2021
«Справа вагнерівців»: у Bellingcat назвали нову дату виходу фільму

"Вагнерівські" специ воюють по всьому світу...

Показ документального фільму, який присвячений провалу спецоперації із захоплення російських бойовиків ПВК Вагнер, знятий журналістами Bellingcat – перенесено: його покажуть не раніше ніж після літа 2021 року.

 

Однак текстова версія розслідування повинна вийти до червня, коли пройде зустріч президента України Володимира Зеленського і глави Росії Володимира Путіна.

 

Як інформує УМ, про це 2 травня розповів в ефірі «Еспресо» болгарський журналіст Христо Грозєв.

 

«Ми спочатку зробимо в текстовому варіанті наше розслідування. Якнайшвидше. Сподіваюся, що це точно буде в найближчі тижні», – сказав він.

 

Грозєв пояснив, що виробництво фільму затягнулося через пандемію і викликані нею обмеження на пересування. Ще розслідувачі зіткнулися зі складною і тривалою процедурою підтвердження достовірності даних, які Bellingcat отримали в процесі розслідування.

 

Нагадаємо, що:

 

Агент НАБУ, ветеран АТО Євген Шевченко заявив, що до зриву операції СБУ з «вагнерівцями» в Білорусі може бути причетний голова Офісу президента Андрій Єрмак.

 

Журналіст Юрій Бутусов заявив, що спецоперацію СБУ із затриманням «вагнерівців» у Білорусі нібито зірвав Єрмак, щоб не псувати відносин із Росією.

 

Незабаром у мережі з'явився аудіозапис нібито «вербування» СБУ найманця ПВК Вагнера Дениса Харитонова, який може стати свідченням зірваної спецоперації із затримання «вагнерівців» у Білорусі.

 

У СБУ офіційно назвали фейком дані про спецоперацію з найманцями ПВК Вагнера. Відомство зазначило, що першоджерелом цієї інформації було російське видання.

 

Пізніше Шевченківський суд Києва зобов'язав СБУ відкрити провадження за підозрою глави Офісу президента Єрмака в державній зраді та шпигунстві.

 

СБУ підтвердила причетність до спецоперації щодо «вагнерівців» у суді.